Bogføring af faktura med RPA og AI

RPA Kursus til forretningsbrugere

Vi kommer stadig nærmere med brug af kunstig intelligens til bogføring af fakturaer.

Er du interesseret i at RPA automatisere bogføring af fakturaer, så se videre her. I takt med at RPA, AI og ML teknologi er blevet moden, sker der en rivende udvikling på området. For UiPath bruger nu AI til automatisering af bogføringsprocessen. UiPath er gået i front og tilbyder som en del af deres RPA løsning en AI/ML komponent til automatisering af bogføringsprocessen. Og allerede nu er ”UiPath Receipt and Invoice AI” tilgængeligt i UiPath Studio.

UiPath “receipt and Invoice AI” til bogføring af fakturaer

De fleste udbydere af tilsvarende løsninger til bogføring af fakturaer tilbyder OCR til at træne modellen ud fra virksomhedens egne fakturaer. UiPath tænker anderledes, bruger AI og træner fakturamodellen universelt. Og det betyder, at flere fakturaer kommer igennem processen uden at skulle behandles manuelt. Og med AI/ML bliver modellen ”klogere” fordi den har set flere fakturaer og ”lært” mere. Med andre ord, der er tale om en gamechanger indenfor automatisering af bogføringsprocessen.

Hvordan virker “UiPath receipt and invoice AI”- modellen

For at kunne bogføre en faktura skal UiPath modellen kunne genkende informationerne på fakturaen. Kan systemet genkende fakturaen bliver den bogført. Omvendt, kan den ikke genkende fakturaen bliver fakturaen frasorteret til manuel behandling. Den manuelle behandling registreres, UiPath modellen ”lærer”, og næste gang modellen møder en tilsvarende faktura kan den genkende den og bogføre den. Jo flere fakturaer modellen har set, jo flere kan den håndtere semi automatisk.

Se UiPath demo og læs mere og deres Invoice løsning her, eller kontalt Compass for at høre mere.