Start den digitale transformation

Med en RPA robot

Certificeret RPA kursus til ledere og specialister. Åbne hold i København og Århus med start hver måned.

På min PC er der installeret en RPA softwarerobot. Jeg kalder ham Jakob, og lad mig sige det med det samme, jeg er svært tilfreds med ham. For han tager de fleste af mine regelbaserede trivielle “klik” opgaver som tager tid fra min travle dag – det er bare det fedeste.

En personlig RPA robot til hver medarbejder

For ikke så mange år siden forudså kun få mennesker, at mobiltelefonen ville blive afgørende for menneskers liv. I dag er vi klogere, og hvis vi drager analogen til RPA, så kan vi allerede nu se, at der om få år vil være en RPA robot på hvert et skrivebord. En personlig RPA hjælper. Og den administrative medarbejder vil skulle lære at “samarbejde” med den nye virtuelle kollega og selv kunne automatisere processer.

Brugervenlige robotter

Kan vi lære den administrative medarbejder at samarbejde med RPA robotten? Hvis vi igen kigger lidt på historien, og analogien til industrirobotter 20 år tilbage, så skulle der dengang en ingeniør til at programmere en industrirobot. I dag kan en produktionsoperatør nemt lære at programmere robotterne idet de er blevet brugervenlige at programmere. Det samme ser vi allerede nu hvor UiPath går i front med at gøre robotterne brugervenlige.

Mangel på kompetencer

En undersøgelse fra IBM peger ikke overraskende på, at “problemet ikke er mangel på medarbejdere, men mangel på medarbejdere med de rette kompetencer.” Og det interessante ved IBM undersøgelsen er, at mere end 120 millioner medarbejdere, i verdens tolv største økonomier, har brug for omskoling (reskilling) i løbet af de næste tre år. Årsagen skal findes i den digitale transformation der kommer til at dominere vores jobs det næste årti. Og i min verden er den digitale transformation = RPA og automatisering af processer.

Uddannelse er nøglen

Mange virksomheder er godt i gang med at uddanne og ruste deres medarbejdere til den digitale transformation med RPA. UiPath lovede for nylig at uddanne 750.000 amerikanere (3) som en del af den amerikanske regerings nationale indsats for reskilling af offentlige ansatte. Det kan lyde af meget, men det er kun en dråbe i havet i forhold til det behov der vil komme.

CIO’s forventer RPA

85% af CIO’erne forventer at starte på RPA i de næste par år (1). Og Forrester Research forudser et marked på 3,9 mia. USD for RPA i 2021 (2). Hvorfor det? Fordi virksomheder tiltrækkes af RPA som strategisk indsatsområde til at øge deres produktivitet. Det en god investering. Og en medarbejdere udstyret med en personlig RPA robot, kan producere op til det firdobbelte. For en årlig løn på 350.000, kan virksomheden således få for 4*350.000 = 1.400.000 Kr arbejde udført. Det er interessant.

Medarbejdere rustet til digital transformation

Er du interesseret i at ruste dine medarbejdere til den digitale transformation. Så kan du her se her: Power Automate kursus

Øger RPA produktiviteten?

Læs også artiklen RPA og Produktivitet.

(1) Her
(2) Her