Kan RPA frigive tid i travle perioder?

Det korte svar er JA

Særligt i spidsbelastninge perioder er RPA gavnligt. Denne problemstilling har mange økonomi- og regnskabsafdelinger.

Automatiser dit arbejde, frigiv tid i travle perioder og bliv glad for din personlige hjælper. En RPA robot. Den tager mine trivielle opgaver, jeg har fået frigivet tid, og det er bare blevet sjovere at gå på arbejde. Den besked fik jeg af en af vores RPA kursister, Tina fra Region Hovedstaden, som åbenlyst var tilfreds med sin RPA hjælper.

Økonomichef vil uddanne hele afdelingen

I sidste uge blev jeg kontaktet af en Økonomichef der ønskede hjælp til at komme i gang. Samtlige 12 medarbejdere i afdelingen skulle uddannes i RPA. Planen var, at alle i økonomifunktionen skal have en personlig hjælper. Alle medarbejdere skal kunne bygge robotter så de selv kan automatisere processer, og ikke skulle have fat i en programmør fra IT afdelingen hele tiden.

Brugervenlige RPA værktøjer

Ovenstående beskriver den aktuelle bølge af RPA som benævnes demokratisering. Tidligere har det været få dygtige medarbejdere der har kunne programmere RPA robotterne. Ofte centralt i en IT eller koncernservice afdeling. Nu ser vi så, at flere RPA software værktøjer er blevet så brugervenlige, at medarbejdere uden en baggrund indenfor programmering, selv kan  bygge deres RPA robotter. RPA værktøjerne brugervenlighed muliggør at forretningsbrugere selv kan bygge deres RPA robotter. På den måde bliver medarbejderne i stand til selv at frigive tid og øge produktiviteten. Læs mere om RPA software værktøjerne her.

Demokratisering frigiver tid

Det stiller også nye krav til organisationen. Tidligere var der central kontrol med hvilke processer der blev automatiseret. Nu kommer RPA ud i de administrative funktioner og flere kan bygge RPA robotter. Og det betyder, at vi må opsætte regler for hvem der må automatisere hvilke processer. På samme måde som vi har regler i et demokratisk samfund, så skal vi også have regler for RPA. Kritiske processer med høj risiko styres centralt fra. Ikke kritiske processer, med lille risiko, kan fint håndteres decentralt, eller af medarbejdernes personlige RPA hjælpere. Vi taler om RPA Governence, og der er behov for regler ligesom vi har regler i et demokratisk samfund. Og resultatet af denne demokratisering er frigivet tid for travle medarbejdere.

Læs mere om at komme i gang med RPA her.