Formentlig ikke. Men jobs vil ændres, nogen forsvinder og andre kommer til. RPA skaber vækst, og World Economic Forum estimerer at der vil blive skabt 60 millioner nye jobs. Når vi taler om RPA, så går snakken altid på de mange fordele. Alt imens er der en elefant i rummet som sjældent drøftes, men som alle tænker på. Vil robotterne tage mit job som det er i dag? Her får du hvad vi ved om den sag. Læs hele The Future Job Report fra World Economic Forum her.

RPA skaber vækst og 60 millioner nye jobs

RPA skaber vækst og World Economic Forum (WEF) estimerer, at der i kølvandet på RPA automatisering, vil blive skabt 60 millioner nye jobs globalt. Men det er ikke kun jobs der kommer til. Helt op til 50% af administrative processer har potentiale til RPA automatisering. Og dermed vil den digitale transformation også få indvirkning på jobs og de medarbejdere der udfører arbejdet. Læs rapport fra WEF her.

Jobs forsvinder og nye kommer til

Så hvad skal den administrative medarbejder kunne? I kølvandet på de nye teknologier opstår behov for medarbejdere med nye færdigheder. Mange analoge processer, og dermed jobs, vil blive automatiseret. Til gengæld vil der opstå nye jobs, og administrative medarbejdere med IT færdigheder bliver der behov for. Læs rapport fra McKinsey her.

Medarbejdere skal omskoles til RPA

Nogle administrative processer kan automatiseres 100%. Og det betyder, at jobs og medarbejdere der arbejder med regelbaserede repeterbare processer, vil skulle omskoles til andet arbejde. Helt enkelt fordi deres jobs forsvinder med automatiseringen. Omvendt viser historien, at der i kølvandet på implementering af nye teknologier som RPA, opstår nye jobs. WEF estimerer således at 375 mio. jobs (14% af den globale arbejdsstyrke) vil blive berørt af transformationen, og at disse medarbejder vil skulle omskoles. Læs rapport fra WEF her.

74% vil gerne lære RPA og tilknyttede teknologier

Den gode nyhed er, at mens 55% af administrative medarbejdere er bekymret for de nye teknologier, så vil hele 74% gerne omskoles og opgradere deres IT kompetencer. Læs om PWC medarbejder servey her.