Elefanten i rummet

Vil RPA tage mit job?

Certificeret RPA kursus til ledere og specialister. Åbne hold i København og Århus med start hver måned.

Nogle jobs vil forsvinde og andre vil komme til. Regelbaserede “klik” opgaver vil blive RPA automatiseret, og nye jobs vil komme i kølvandet på teknologien. Mit bedste råd til administrative medarbejdere er derfor; lær RPA så hurtigt som muligt, f.eks. på et Power Automate kursus.

RPA skaber vækst, og World Economic Forum, dem med det årlige møde i Davos, estimerer at der vil blive skabt 60 millioner nye jobs som følge af de nye teknologier. Det lyder jo fint, og når vi taler om RPA, så går snakken altid på de mange fordele ved automatisering af processer. Alt imens er der en elefant i rummet som sjældent adresseres, men som alle tænker på. Vil robotterne tage mit job som det er udformet i dag? Her får du hvad vi ved om den sag. Læs hele The Future Job Report fra World Economic Forum her.

60 millioner nye jobs

RPA skaber vækst og World Economic Forum (WEF) estimerer, at der i kølvandet på RPA automatisering, vil blive skabt 60 millioner nye jobs globalt. Men det er ikke kun jobs der kommer til. Helt op til 50% af administrative processer har potentiale til RPA automatisering. Og dermed vil den digitale transformation også få indvirkning på jobs og de medarbejdere der udfører arbejdet. Læs detaljeret rapport her.

Jobs forsvinder nye kommer til

Så hvad skal den administrative medarbejder kunne? Med de nye teknologier opstår behov for medarbejdere med nye færdigheder. Mange analoge processer forsvinder, og dermed jobs, vil blive automatiseret. Til gengæld vil der opstå nye jobs, og administrative medarbejdere med IT færdigheder vil der blive behov for. Læs rapport detaljeret rapport her.

Medarbejdere skal omskoles

Nogle administrative processer kan automatiseres 100%. Og det betyder, at jobs og medarbejdere der arbejder med regelbaserede repeterbare processer, vil skulle omskoles til helt andre opgaver. Omvendt har historien lært os, at der som følge af nye teknologier som RPA, opstår nye jobs. WEF estimerer således, at 14% af den globale arbejdsstyrke (375 mio. jobs ) vil blive berørt af transformationen, og at disse medarbejder vil skulle omskoles helt eller delvis.

74% vil omskoles

Den gode nyhed er, at mens 55% af administrative medarbejdere er bekymret for de nye teknologier, så viser surveys også, at hele 74% vil gerne omskoles og opgradere deres IT kompetencer. Læs om survey her.

Power Automate Kursus

For øjeblikket oplever akademiet stor interesse for Microsoft Power Automate kurser. Det er imponerende hvor meget RPA software man får for pengene, og Microsoft har tilsyneladende besluttet sig for at de vil RPA.