Hvad er Power Automate Desktop?

10 vigtige spørgsmål inden du går i gang med programmet

Hvad er Power Automate Desktop?

Power Automate Desktop er et Automatiserings program, udgivet af Microsoft. Programmet gør det muligt at automatisere de repetitive arbejdsopgaver, man sidder og laver på sin PC. Det kan f.eks. være indtastninger i et ældre sagbehandlingssystem fra en Excel fil.

Programmet  fungerer som bindeled mellem de forskellige programmer vi bruger i løbet af vores dag. Det kan både arbejde i webapplikationer og i traditionelle desktop-programmer. Programmet kan flytte data fra et sted til et andet, ved at efterligne brugerens adfærd.

Hvad koster Power Automate Desktop?

Prisen på Power Automate Desktop er meget lav i forhold til nogle af de andre udbydere af automatiserings software.

Power Automate Desktop fåes med en gratis licens, hvor der er visse begrænsninger. Man kan hente den gratis version på Microsofts hjemmeside

Power Automate Desktop fåes med en betalt licens, hvor man kan se priserne på Microsofts hjemmeside

Er Power Automate Desktop RPA?

RPA står for Robotic Process Automation. Det vil sige software, som kan automatisere processer ved at efterligne brugerens handlinger.

Og ja, det er Power Automate Desktop, men især når det kobles sammen med Power Automate platformen, så får man mulighed for at automatisere store komplekse digitale processer fra start til slut. Power Automate platformen er en schedulerings og data indsamlings platform, som kan samle data ind fra rigtigt mange applikationer igennem det der kaldes et API (Application programming interface).

Power Automate Desktop og Power Automate platformen er tæt integrerede, og kombinationen af begge gør det muligt at automatisere store processer fra start til slut. Hvis man skal automatisere simple processer, måske en opgave man plejer at gøre til hverdag, kan man bruge Power Automate Desktop til at automatisere denne opgave, uden at skulle have fat i hele Power Automate Platformen.

power automate kursus

Gratis download af Power Automate Desktop?

Power Automate Desktop kommer med i Windows 11 i en gratis version, og gratisversionen kan også hentes til Windows 10 her.
Gratisversionen har nogle begrænsninger i forhold til at dele flows mellem medarbejdere og at planlægge kørsler.
Men ud over det, er der ikke nogle funktioner man går glip af, selve applikationen og de Actions man kan tilføje er det samme.

Hvad kan Power Automate Desktop bruges til (usecases)?

Power Automate Desktop kan hjælpe i mange sammenhænge, men nogle gange kan det være rart at få inspiration fra andres projekter. Her har vi samlet en liste over nogle af de steder hvor Power Automate Desktop har hjulpet vores kursister.

 • Barselsopgørelser for medarbejdere
 • Dagpenge refusions ansøgninger for medarbejdere
 • Onboarding af medarbejdere
 • Afstemning af regnskaber
 • Låne ansøgningers baggrundstjek
 • Kørselsgodtgørelses klassificering
 • Arbejdstilladelses baggrundstjek
 • Oprettelse af faktura
 • Sagsoprettelse på baggrund af mails
 • Samkøring af to systemer ved opkøb af firma
 • Migration af data ved skift til nyt CRM system
 • Faktura registrering

Hvor kan man lære Power Automate Desktop?

Power Automate Desktop er ikke svært at forstå. At beherske alle funktioner og at få en fuld automatisering til at virke, kræver dog et IT-kendskab. Du kan lære at lave dine egne små robotter på Power Automate Kursus. Hvis du vil lære hvordan man organiserer, får succes med robotter og undgår faldgruber, så er RPA Forretningsanalyse og Organisering måske kurset for dig. Du kan også købe det hele samlet i en pakke med certificering som Power Automate kursus

compass kursus

Power Automate Desktop og Excel

Power Automate Desktop kan nemt læse og skrive til Excel filer vha. Actions, der er lavet specifikt til Excel. Men derudover har Power Automate Desktop også muligheden for at automatisere Excel ved at efterligne de klik eller genvejstaster, som en normal bruger ville gøre i ethvert andet Officeprogram. Dette gør at Power Automate Desktop nemt kan integreres i dine nuværende processer. I Power Automate Desktop har du også muligheden for at starte en VBA Makro, så du ikke behøver at genopfinde den dybe tallerken, men kan bygge videre på noget af det som allerede er automatiseret.

Er Power Automate Desktop til unattendede robotter?

Unattendede robotter er robotter, som køre uden menneskelig involvering og kan køre f. eks. kl. 03:00 om natten på en server. Kan man sætte Power Automate Desktop til at køre en unattended robot – Ja det kan man godt, det kræver man har en betalt licens for at få adgang til scedulering af robotter, men udover det er det ikke noget problem. Power Automate Desktop kan både køre unattended og attended .

Power Automate Desktop til Mac?

Power Automate Desktop findes desværre ikke til Mac, men Mac har et tilsvarende stykke software automator.

Hvordan får jeg et job til at køre kl. 03.00 om natten?

Hvis du skal planlægge kørslen af en robot, skal du have en betalt licens. På Power automate platformen skal du oprette et nyt planlagt cloudflow som derefter afvikler et lokalt skrivebordsflow. Cloudflowet skal gives tilladelse til at oprette en forbindelse til den maskine, hvor robotten skal køre, og få at vide hvilket flow der skal afvikles. Du kan lære hvordan du gør på Power Automate Desktop Builder kursus.

RPA på højt niveau

Jeg oplever at alle kan lære RPA, det skyldes evnen til at forklare komplekse ting, på en simpel måde. Du tabes aldrig på gulvet, det er en selvfølge for compass, og de evner det til perfektion. Tak for god læring.


Martin Elgaard Jacobsen